Bli scout i Hjärnarps scoutkår!

Nu är det dags för höstens terminsstart. Vi startar terminen med gemensam scoutstart på lördagen den 31 augusti klockan 10:00. Då välkomnar vi både tidigare och nya scouter till scoutgården för gemensamma aktiviteter och lite information om terminen och verksamheten.

Våra avdelningar startar upp sin verksamhet under vecka 36 med början på måndagen den 2 september enligt ordinarie mötestider.

Medlemsavgift

Alla medlemmar i Hjärnarps Scoutkår betalar en medlemsavgift, som för 2019 är 268kr/termin för Scouter och 128 för aktiva ledare och styrelse.

Avgiften skickas ut centralt från Scouterna i början av varje termin. Vi uppmanar alla som har möjlighet att anmäla sig för e-faktura eftersom vi på så vis kan minska antalet pappersutskick vilket vi sparar pengar på samt gör en insats för miljön! Anmälan gör var och en på sin Internetbank (sök efter Scouterna). För att kunna anmäla sig behöver man sitt medlemsnummer, vilket man kan hitta i Scoutnet eller på en tidigare faktura. Föräldrar kan anmäla sig för e-faktura för sina barn. Förälderns personnummer kommer då stå men man fyller i medlemmens namn och medlemsnummer. Det går att få e-faktura för flera medlemmar.

Försäkring

När du som medlem deltar i någon verksamhet som anordnas av Scouterna lokalt eller centralt är du försäkrad.
Mer information om försäkringen

Registrering och kö

Registrera dig som medlem

Alla nya scouter behöver registreras i vårt medlemsregister Scoutnet. Vi rekommenderar att man som förälder registrerar sitt barn redan innan terminens första möte. Detta för att avdelningarna riskerar bli fulla och chansen att komma med mindre.

Vi har en begränsad förmåga att ta emot scouter på Spårarna och Upptäckarna. Till de avdelningarna har vi därför kö om det är många barn som vill vara scouter. På Spårarna har vi två grupper med vardera max 25 scouter. På Upptäckarna har vi en avdelning med max 30 scouter. Får vi fler intresseanmälningar än vi kan ta emot på avdelningarna tar vi in scouter i följande ordning:

1. De som är scouter sedan tidigare och vill fortsätta i verksamheten.
  2. Barn till vuxna som engagarerar sig som ledare eller funktionärer i scoutkåren.
  3. Nya barn i den ordning de registrerat sig i medlemsregistret (först-till-kvarn)

Intresseanmälan av både scouter och intresserade nya ledare sker i formuläret nedan.

För att gå med Hjärnarps Scoutkår kan du göra en intresseanmälan som skickas till vårt medlemsregister. Efter att nya scouter varit med på två möten och väljer att fortsätta omvandlas intresseanmälan till ett medlemskap i kåren och senare i höst faktureras medlemsavgiften.

Fyll i uppgifterna så hör vi av oss till dig.
* är obligatoriska.

För spårarscouter (åk2 & 3) ange i rutan ”Noteringar” om önskemål finns att gå på måndag eller torsdag.

Tryck nedan för att bli medlem